WELCOME - DOBRO DOSLI
Na sajt  Zemljoradnicke  zadruge " AGROPLAN "   osnovane 2004-e godine u Ilincima , mestu koje je udaljeno 9 kilometara od Sida  na samoj granici sa Hrvatskom to jest EU. i to izmedju pruge i Auto-puta Beograd -  Zagreb .Ova godina je desetogodisnjica uspesnog poslovanja i jubilarna godina.Direktor zadruge je  Nebojsa Matusijevic , koji svojih 36.godina iskustva radio u nekadasnjim kooperacijama, PIK Sid , OOK i zadrugama pocevsi kao mlad strucnjak davne 1974-e u RJ Kooperacija Adasevci. Jubilarna godina je i razlog za novi sajt sa osvrtom na dosadasnji rad a i planovima za buduce.   Hvala Vam .
Nebojša Matusijevic

Proizvod  2014-e ZZ "AGROPLAN" po  22250 Ilinci. All Rights Reserved.


Dobro    dosli    dragi    prijatelji    na     website    Zemljoradnicke   zadruge "  AGROPLAN " po.  22250    Ilinci   ,  zeli   Vam    licno    Direktor   Nebojsa   Matusijevic
Just a simple digital clock

Just a simple digital clock.

Get the Script.

ZEMLJORADNICKA    ZADRUGA   " AGROPLAN " po
      22250  Ilinci  ,  Sremska  b.b.   PIB  : 103376484     Mat.Br: 08814236
Kukuruz (Zea mays) je jednogodišnja biljka-zitarica iz porodice trava (Graminae). Sve do Cortesovog osvajanja Meksika postojala je jedino u Sjevernoj Americi, nakon cega se prosirila u Evropi. U Evropu je donesen 1493. a po nekim izvorima 1535. Na Balkan je stigao u 17. stoljecu. Razvile su se razlicite sorte sa sirokom primjenom u prehrambenoj industriji.
Korijen mu je zilicast, a stablo visoko i clankovito s odvojenim muskim i zenskim cvjetovima. Plod mu je klip sa zrnjem koje je uglavnom zuto ili bijelo. Takoder je uzgojen veliki broj raznih vrsta hibrida.
Upotrebljava se za ishranu ljudi i domacih zivotinja i za industrijsku proizvodnju.
Mljevenjem zrna kukuruza (slicno kao sto se melje psenica — zito) dobija se brasno (kukuruzno brasno). Od kukuruznog brasna ili mijesanjem sa psenicnim brašnom se za ljudsku ishranu priprema: hljeb, proja, kacamak, kolaci i dr.
Od kukuruza se dobija skrob koji se koristi u razne svrhe. Proizvodi se i farmaceutski skrob (Maydis amylum) koji ima razlicitu primjenu u medicini i farmaciji.
U PROIZVODNOJ 2014-oj UGOVORI SMO PROIZVODNJU KUKURUZA NA 195 ha OD CEGA 92 % JE U ILINCIMA  A RESTO U ADASEVCIMA I MOROVICU.
SAV POTREBAN REPROMATERIJAL ZA PROIZVODNJU JE DAVNO PLASIRAN PROIZVODJACIMA I NA POMENUTIM TRENENIMA  .DOBAVLJCI KOJI NAS PRATE U PROIZVODNOJ 2014-oj SU SLEDECI : " ELIXIR AGRAR " SABAC , " GALENIKA FITOFARMACIJA " ZEMUN , "  MAT-AGRO " NOVI SAD , " SAVA-KOOP " NOVI SAD , " AGROMARKET "KRAGUJEVAC  .
MERKANTILNI KUKURUZ ROD 2014-e KAO PROIZVOD NIJE UGOVOREN I U OTKUPU JE SLOBODAN , VLASNISTVO ZADRUGE I ZADRUGARA I MOZE BITI PRODAN SAMO PO NAJBOLJIM USLOVIMA KOJI ODGOVARAJU U DATOM MOMENTU SAMO LICNO PROIZVODJACIMA ILI OSTAVLJEN NA CUVANJE.
Home                            O  nama                              Polozaj                             Fotografije                       Kontakt                           Korisni linkovi