WELCOME - DOBRO DOSLI
Na sajt  Zemljoradnicke  zadruge " AGROPLAN "   osnovane 2004-e godine u Ilincima , mestu koje je udaljeno 9 kilometara od Sida  na samoj granici sa Hrvatskom to jest EU. i to izmedju pruge i Auto-puta Beograd -  Zagreb .Ova godina je desetogodisnjica uspesnog poslovanja i jubilarna godina.Direktor zadruge je  Nebojsa Matusijevic , koji svojih 36.godina iskustva radio u nekadasnjim kooperacijama, PIK Sid , OOK i zadrugama pocevsi kao mlad strucnjak davne 1974-e u RJ Kooperacija Adasevci. Jubilarna godina je i razlog za novi sajt sa osvrtom na dosadasnji rad a i planovima za buduce.   Hvala Vam .
Nebojša Matusijevic

Proizvod  2014-e ZZ "AGROPLAN" po  22250 Ilinci. All Rights Reserved.


Dobro    dosli    dragi    prijatelji    na     website    Zemljoradnicke   zadruge "  AGROPLAN " po.  22250    Ilinci   ,  zeli   Vam    licno    Direktor   Nebojsa   Matusijevic
Just a simple digital clock

Just a simple digital clock.

Get the Script.

ZEMLJORADNICKA    ZADRUGA   " AGROPLAN " po
      22250  Ilinci  ,  Sremska  b.b.   PIB  : 103376484     Mat.Br: 08814236
U PROIZVODNOJ 2014-oj UGOVORI SMO PROIZVODNJU PSENICE NA 65 ha OD CEGA 100 % JE U ILINCIMA .
    SAV POTREBAN REPROMATERIJAL ZA PROIZVODNJU JE DAVNO PLASIRAN PROIZVODJACIMA I NA POMENUTIM TRENENIMA POLAKO SE SPREMAJU KOMBAJNI ZA VRSIDBU .
DOBAVLJCI KOJI NAS PRATE U PROIZVODNOJ 2014-oj SU SLEDECI :
" MLINTEST " SID ," ELIXIR AGRAR " SABAC , " GALENIKA FITOFARMACIJA " ZEMUN , "  MAT-AGRO " NOVI SAD , " SAVA-KOOP " NOVI SAD , " AGROMARKET "KRAGUJEVAC  .
MERKANTILNA PSENICA ROD 2014-e KAO PROIZVOD NIJE UGOVORENA I U OTKUPU JE SLOBODNA , VLASNISTVO ZADRUGE I ZADRUGARA I MOZE BITI PRODANA SAMO PO NAJBOLJIM USLOVIMA KOJI ODGOVARAJU U DATOM MOMENTU SAMO LICNO PROIZVODJACIMA .
Psenica (Triticum) je biljni rod jednogodisnjih biljaka iz porodice trava (Graminum). Predstavlja najstariju kultiviranu biljku u historiji covjecanstva i najrasineriju i najvazniju zitaricu u danasnjem svijetu.
Poreklom je iz jugozapadne Azije iz oblasti poznate kao plodni luk. Istrazivanja su pokazala da je najverovatnije mesto odomacivanja psenice Dijarbekir u Turskoj. Sirenje uzgoja psenice van plodnog luka pocelo je tokom neolitskog perioda, da bi se pre 5000 godina mogla naci u Etiopiji, Indiji Irskoj i Spaniji. Milenijum kasnije stigla je i u Kinu. Pre 3000 godina upotreba plugova koje su vukli konji povecala je proizvodnju zitarica koja je nastavila da raste usled upotrebe modernijih masina i metoda kao i prosirivanja obradivog zemljista.
Psenicna zrna se klasifikuju prema osobinama zrna za namenu na trzistu proizvoda. Kupci psenice upotrebljavaju klasifikacije da im pomognu pri odluci koju psenicu kupiti, jer svaka klasa ima svoju upotrebu. Proizvodaci psenice odreduju koje klase su najprofitabilnije za proizvodnju u odredenom sistemu proizvodnje. Psenica je siroko uzgajana jer daje dobar prinos po jedinici povrsine, dobro raste i u umereno kratkim sezonama i daje visoko kvalitetno brsno koje se koristi u pekarstvu. Hleba se uglavnom pravi od psenicnog brasna, ali i od drugih zitarica kao sto su raz i zob. I mnoge druge vrste hrane se izraduju od psenicnog brasna, sto rezultuje velikom potraznjom za zitaricama cak i u zemljama sa znatnijim viskom hrane.
Home                            O  nama                              Polozaj                             Fotografije                       Kontakt                           Korisni linkovi