WELCOME - DOBRO DOSLI
Na sajt  Zemljoradnicke  zadruge " AGROPLAN "   osnovane 2004-e godine u Ilincima , mestu koje je udaljeno 9 kilometara od Sida  na samoj granici sa Hrvatskom to jest EU. i to izmedju pruge i Auto-puta Beograd -  Zagreb .Ova godina je desetogodisnjica uspesnog poslovanja i jubilarna godina.Direktor zadruge je  Nebojsa Matusijevic , koji svojih 36.godina iskustva radio u nekadasnjim kooperacijama, PIK Sid , OOK i zadrugama pocevsi kao mlad strucnjak davne 1974-e u RJ Kooperacija Adasevci. Jubilarna godina je i razlog za novi sajt sa osvrtom na dosadasnji rad a i planovima za buduce.   Hvala Vam .
Nebojša Matusijevic

Proizvod  2014-e ZZ "AGROPLAN" po  22250 Ilinci. All Rights Reserved.


Dobro    dosli    dragi    prijatelji    na     website    Zemljoradnicke   zadruge "  AGROPLAN " po.  22250    Ilinci   ,  zeli   Vam    licno    Direktor   Nebojsa   Matusijevic
Just a simple digital clock

Just a simple digital clock.

Get the Script.

ZEMLJORADNICKA    ZADRUGA   " AGROPLAN " po
      22250  Ilinci  ,  Sremska  b.b.   PIB  : 103376484     Mat.Br: 08814236
U PROIZVODNOJ 2014-oj UGOVORI SMO PROIZVODNJU SOJE NA 259 ha OD CEGA 88 % JE U ILINCIMA DOK JE OSTALO DELOM U ADASEVCIMA,BATROVCIMA,MOROVICU I SIDU.
    SAV POTREBAN REPROMATERIJAL ZA PROIZVODNJU JE PLASIRAN PROIZVODJACIMA I NA POMENUTIM TRENENIMA POLAKO SU POSLOVI PRI KRAJU.IMAMO PROBLEMA OKO PRESEJAVANJA ,RAZLOG PROLETNJE POPLAVE .NISU BILE VELIKIH RAZMERA ALI SU BILE PRISUTNE .
DOBAVLJCI KOJI NAS PRATE U PROIZVODNOJ 2014-oj SU SLEDECI :
" ELIXIR AGRAR " SABAC , " GALENIKA FITOFARMACIJA " ZEMUN , "  MAT-AGRO " NOVI SAD , " SAVA-KOOP " NOVI SAD , " AGROMARKET "KRAGUJEVAC , ' VICTORIA LOGISTIC " i " DIJAMANT " ZRENJANIN .
MERKANTILNA SOJA ROD 2014-e KAO PROIZVOD NIJE UGOVORENA I U OTKUPU JE SLOBODNA , VLASNISTVO ZADRUGE I ZADRUGARA I MOZE BITI PRODANA SAMO PO NAJBOLJIM USLOVIMA KOJI ODGOVARAJU U DATOM MOMENTU SAMO LICNO PROIZVODJACIMA .
Soja (Glycine max (L.) Merr.) je biljna vrsta koja pripada porodici Fabaceae. Mesto porekla ove biljne vrste je Kina. Prvi istorijski, pisani, navodi o soji poticu iz 3000. godine p. n. e. Pored pirinca, psenice, jecma i prosa, soja je jedan od glavnih useva koji su znacajno doprineli opstanku kineske civilizacije.
    Prvih 3.000 godina, soja se nije puno udaljila od svog mesta porekla. Pocetkom nove ere, soja se siri na teritorije danasnje juzne Kine, Koreje i Japana koji se smatraju sekundarnim centrima porekla. Razvojem pomorskog saobracaja u 18. veku nove ere, soju polako upoznaju druge civilizacije i pojavljuje se u botanickim bastama u Evropi i Americi. Smatra se da je soju u Ameriku doneo Bendzamin Frenklin. Novija istorija soje pocinje u 19. veku u Americi odakle zapocinje sirenje po celom svetu i soja zauzima znacajno mesto u modernoj poljoprivredi. U modernoj istorije soje vazna su jos dva dogadaja. 1996. godine na trzistu se pojavila prva geneticki modifikovana soja (otporna na totalni herbicid glifosat) i 2002. godine soja po prvi put napusta planetu zemlju - na medunarodnoj svemirskoj stanici proizvedene su eksperimentalne kolicine soje kao potencijalne hrane na svemirskim putovanjima.
Home                            O  nama                              Polozaj                             Fotografije                       Kontakt                           Korisni linkovi